Дават старт на най-голямото благотворително бягане в света

09:00, 05 май 19 25 1458 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Точно в 14:00 ч. българско време (11:00 UTC) на 5 май стотици хора от два български града - София и Сливен, ще се включат в шестото световно и третото за България издание на Wings for Life World Run. С това те дават пълната си подкрепа към каузата гръбначните увреждания да станат напълно лечими.

По време изминалите пет издания на кампанията се включиха над 500 000 души, които успяха да пробягат повече от 5 милиона километра. Сред тях през последните три години гордо се нареждат и участниците от България - повече от 1000 души, които дадоха своя принос за каузата.

По традиция и през 2019 г. всички бягащи ще премерят сили с виртуалния финал, който превръща Wings for Life World Run в уникално по формат събитие. Колата преследвач ще се включи в надпреварата 30 минути след старта ѝ, като първоначалната ѝ скорост ще бъде 14 км/ч. На всеки час тя ще се увеличава, което означава, че бегачите трябва да станат още по-бързи, ако не искат да бъдат застигнати.

След края на събитието всеки един участник ще може да види името и резултата си в глобалната ранглиста на бягалите за Wings for Life World Run.

София

По традиция бягането в София ще се случи в Борисовата градина, където организаторите от Run BG за поредна година са се постарали да обособят 5-километрово трасе за участниците. Всички те ще имат възможност да направят толкова обиколки, колкото силите им позволяват, докато не ги застигне виртуалният финал.

Сливен

Тази година българското издание на Wings for Life World Run има своя нов представител - Сливен. Участниците, които ще се включат в бягането в града на стоте войводи, също отброяват с трепет и вълнение дните до началото на събитието. Организаторите от ТД “Стоте войводи” са обособили трасе за Wings for Life World Run, чиито начало и край ще бъдат поставени от МБАЛ “Хаджи Димитър”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама