Протестите на "жълтите жилетки" ще струват на Франция 17 млрд. евро

14:30, 30 апр 19 / Свят 25 1024 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

17 милиарда евро ще струват на Франция мерките, обявени от президента Еманюел Макрон в отговор на действията на "жълтите жилетки”. Това съобщи френският министър на икономиката и финансите Брюно Льо Мер, цитиран от БГНЕС.

Миналата седмица Макрон даде пресконференция след националния дебат в страната, организиран по повод демонстрациите. Френският лидер обяви редица мерки в отговор на кризата, включително намаляване на данъците за работещите граждани, индексация на пенсиите от 2020 г. и редица други. Първите мерки бяха обявени от френските власти през декември миналата година.

„Общите разходи са около 17 млрд. евро, 10 милиарда, от които бяха обявени през декември", каза министър Брюно Льо Мер. Той отбеляза, че 5 милиарда евро идват от намаление на данъка върху дохода, а останалите средства ще бъдат използвани за индексиране на пенсиите и други мерки.

Министърът отбеляза, че вече е предложил да се намали данъкът върху доходите от 1 януари 2020 г. Според него целта е на 12 милиона данъчни домакинства във Франция, чиито доходи се облагат с 14%, да се намали данъкът с 350 евро годишно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама