Откритото на паркинг в Пловдив бебе отива в приемно семейство

16:30, 30 апр 19 25 1217 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бебето, намерено между две коли на паркинг в района на Централна гара в Пловдив, ще бъде настанено в приемно семейство.

Малкият Мохамед беше изоставен на 24 април от майка му заради недоимък. Родителите на 6-месечното момченце не са потърсили досега контакт със социалните служби. То е изписано от болницата в добро състояние.

26-годишната му майка Галя има още едно по-голямо дете, което се отглежда от майка й. След като оставя 6-месечния Мохамед в района на гарата, където тя често е просила, заминава за родното си място - старозагорското село Обручище. Именно там е и открита от полицейските служители.

Майката на изоставеното бебе в Пловдив няма пари да се грижи за него

Мохамед е роден в края на декември, миналата година. Майка му и баща му - Галя и Григор, живеели на семейни начала, без брак, от 3 години. Мохамед има изключителен късмет, защото когато е оставен от 26-годишната си майка между две коли, е можел да бъде прегазен от друг автомобил, който се е опитвал да паркира на мястото.

Случаен човек вижда детето на асфалта и така спасява живота на пеленачето. Срещу бащата на малкия Мохамед, който е от Кричим не бяха повдигнати обвинения. Мъжът беше задържан за часа в ареста, но беше освободен, защото не е бил съпричастен към случая.

Освен това, той не знаел какво се случва с Галя и бебето. Детето той не припознава, защото когато се е родило то, Григор бил в Швейцария, където работел. И двамата родители са с ромски произход.

Майката е освободена от ареста с мярка подписка. Срещу нея е повдигнато обвинение. Предвиденото наказание по Закон е до 3 години затвор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама