Изложба за културното наследство на Люксембург гостува в Ловеч

10:00, 01 май 19 / Култура 25 2084 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Изложбата "Кралско вълшебство от порцелан", представяща културното наследство на Люксембург, ще гостува в Ловеч, съобщиха от Регионалния исторически музей в града. Откриването е на 15 май /четвъртък/ от 17,00 часа в Приемната на Община Ловеч.

Колекцията показва над 260 порцеланови чинии и керамични плочки. Изображенията върху тях представят историята на Велико херцогство Люксембург - графове, крале, региони, крепости, замъци, кантони, градове, сдружения, църкви, светци, езера, язовири. Изработени са от края на 18-ти век до края на 20-ти век във Велико херцогство Люксембург от фабрика "Бох", а в последствие - "Вилеруа и Бох".

Колекцията ще бъде съпроводена с 14 информационно-образователни постера, представящи историята на Херцогство Люксембург, историята на производството на порцелана, рекламно-туристически клип, образователни дипляни - "Велико херцогство Люксембург" и "Кралско вълшебство от порцелан".
Реализирането на изложбата е станало възможно благодарение на ловчалията, сега жител на Великото херцогство, Атанас Атанасов.

Експозицията ще бъде отворена за посещение до 26 май.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама