Премиерът на Бавария: Подкрепяме България за Шенген

11:10, 02 май 19 / Политика 25 1164 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В Министерски съвет беше подписана съвместна декларация за намерение между България и Бавария за сътрудничество в областта на сигурността и противодействието на престъпността, съобщи Агенция „Фокус“.

От българска страна декларацията беше подписана от министър-председателя Бойко Борисов, а от баварска от премиера Маркус Зьодер.

Според Зьодер в тази област страната ни постига "много над средното ниво", за което получава уважението на своите европейски партньори. "Много е важно да работим заедно за засилването на обединените в Европа", заяви още баварският министър-председател и призова за подкрепа на проевропейските сили на Стария континент. 

"Подкрепяме България за Шенген", заяви премиерът на Бавария Маркус Зьодер след срещата на четири очи с българския си колега Бойко Борисов.

В изказването си той определи страната ни като „важен фактор за стабилността на целия регион“ и изрази похвалата си за успешното опазване на външните граници на ЕС. "България се доказва като много стабилен европейски партньор", заяви Зьодер. "В една все по-слаба Европа, България показва колко силна е тя и колко усилия полага за опазване на сигурността на границата на ЕС", допълни още той.

Двамата обсъдиха сътрудничеството между България и Бавария в областта на вътрешните работи, сигурността, икономиката и финансите, както и теми от европейския дневен ред.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама