Кипърският министър на правосъдието подаде оставка заради серийните убийства

14:00, 02 май 19 / Свят 25 1248 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кипърският министър на правосъдието Йонас Николау заяви, че е подал оставка след реакцията на обществено възмущение срещу подозрителните серийни убийства, неразкрити почти три години.

Убиецът в Кипър с български корени призна за седем жертви

Николау каза, че е подал оставкта си на президента Никос Анастасиадис заради "принципи и съвест", като добави, че няма лично участие в случая, в който офицер от армията призна, че е убил седем жени и момичета.

Основната опозиционна формация Прогресивната партия на работещите хора (АКЕЛ) поиска оставката на министъра на правосъдието и шефа на полицията в Кипър.

Намериха куфар с човешки останки в Кипър, вероятно жертва на серийния убиец

Министърът на правосъдието Йонас Николау и шефа на полицията Захариас Хрисостому казаха, че ще бъде направена проверка дали ведомствата са действали адекватно.

Междувременно стотици се събраха в столицата Никозия на организирано в социалните мрежи бдение в памет на жертвите. Много от тях обвиняват властите, че не са предпазили жертвите.

Досега са открити телата на три жени, жертви на убиеца. Той е в ареста и е признал, че е извършил седем убийства, предимно на бедни имигрантки, с които се свързвал чрез сайт за запознанства. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама