Порожанов за къщите за гости: Фонд „Земеделие” си е свършил работата

09:00, 03 май 19 / Политика 25 1214 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Фонд „Земеделие” си е свършил работата. Той е направил всички „чекове”, от гледна точка на изискванията за риск, анализ и проверка. Дори са завишени проверките по къщите за гости”. Това заяви земеделският министър Румен Порожанов по Нова телевизия. „Няма сигнал, който да е подаден. А ние неслучайно качихме всички къщи за гости на страницата на фонд „Земеделие”.

Порожанов: Не съм договарял къщи за гости

Земеделският министър обеща, че ако все пак публичният списък с всички къщи за гости не е на сайта, до края на деня ще бъде качен.

По думите му към 2018 г. 32 къщи за гости са с искане за пълно възстановяване на парите, а 62 – с допълнителни констатации за непълно изпълнение на бизнес плана.

Борисов: Има ли виновни за къщите за гости - да се уволняват и да се дават на прокурор

„В момента сме в процедура по събиране на средства за неизползване по предназначение на обекти, финансирани по програмата”, обясни министърът. По думите му се искат около 10 милиона.

„Имало е проверки, много над изискуемите. За всеки сигнал, който е получен, незабавно се организира проверка. Няма липса на контрол”, заяви Порожанов. „Имаме страшно много къщи за гости, които функционират”, допълни министърът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама