Елена Йончева: Трябва да дадем бъдеще на българското образование

13:50, 03 май 19 / Политика 25 1128 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Трябва да дадем бъдеще на българското образование, то трябва да бъде наш приоритет. Образователната система трябва да дава възможност да се формират критично мислещи граждани. Ще се стремим към повече средства от различни фондове, насочени към устойчиво развитие на образованието, науката, иновациите и културата”. Това заяви водачът на листата на "БСП за България" за евроизборите Елена Йончева по време на посещението си в едно от най-големите училища в България – СУ „Петко Рачов Славейков” в Кърджали, съобщиха от БСП.

Поканата за посещението идва от директора на училището Милко Багдасаров, който разказа за успехите на учениците си.

„Това училище има основание да се нарече училище от 21-ви век, от европейски тип. Всички училища в България трябва да следват примера на „П.Р. Славейков”, каза Йончева в училището, където разговаря с ученици за техните извънкласни дейности. Тя разговаря и с учителите от „П. Р. Славейков”, които разказаха за многобройните престижни изяви и отличия на учениците в областта на математиката, историята и спортните постижения. С Багдасаров коментираха още, че е необходимо по един предмет да има един учебник. Двамата посетиха кабинета по История в училището, който разполага с иновативен интериор и високотехнологични удобства - интерактивна дъска.

Йончева изтъкна, че привличането на нови кадри в образователната система е от изключителна важност. Тя разговаря с ученици от 10-ти клас, които споделиха желанието си да се развиват в педагогическата област и които към момента са членове на Ученическия съвет към училището.

В края на посещението си Елена Йончева посади кипарис, който ще бъде поставен в „Коридора на Европа” на училището.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама