Фуертевентура - шест причини, за да посетим това райско място

14:20, 04 май 19 / Любопитно 25 2915 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Фуертевентура е най-сухият и най-песачливият от Канарските острови. Характерният силен вятър, който духа на острова, го превръща в перфекното място за любителите на водните спортове.

Фуертевентура заема площ от 1659 квадратни километра, което го нарежда на второ място по големина след Тенерифе. Макар да не е сред най-разпространените туристически дестинации, ще ви дадем няколко причини, които със сигурност ще ви накарат да планувате следващата си ваканция именно там.

Дюните на природен парк Коралехо

Плажовете на природния парк Dunas de Corralejo са идеални за дълги разходки и слънчеви бани. Белият пясък, тюркоазената вода и великолепната гледка към близкия остров Лобос правят този плаж идеалното място, за да се насладим на природата и да си починем. Дюните обхващат площ от 27 км, а през 1994 г. зоната на североизток от острова е обявена за природен парк.

Плаж Сотавенто

Фуертевентура е най-пустият от Канарските острови, а неговият полуостров Хандия е най-дивият му регион. Големите и ветровити плажове на юг са атракция за многобройните любители на водните спортове, като уиндсърфинг и кайтсърф. Плаж Сотавенто пък разполага с перфектната лагуна за начинаещите уиндсърфисти.

Остров Лобос

Лобос е един от най-малките Канарски острови. Заема площ от едва 4.6 кв км, а в най-дългата си част от север на юг се простира на 3.3 км. Островът се намира на по-малко от два километра от североизточното крайбрежие на Фуертевентура. Плажът Ла Конча е една от основните забележителности на Лобос.

Бетанкурия

Бетанкурия е красиво селце в централната част на Фуертевентура. През XIII век европейските завоеватели основават селото на стръмен склон на долината, с цел да се предпазят от пиратски и берберски атаки. До 1834 г. Бетанкурия е била столица на острова, а днес е едно китно село, което се слави със своята прекрасна кухня.

Коралехо

Коралехо е живописно рибарско селище и едно от основните туристически центрове на острова. Проливът Бокаина разделя Лансароте и Фуертевентура само на 15 километра разстояние, затова и морският трафик между двата острова, минаващ през Коралехо, е постоянен.

Крайбрежната зона на Корралехо има многобройни ресторанти, където се сервира прясна риба и традиционни ястия от Канарската гастрономия.

От кухнята на острова

Т.нар. набръчкани картофи са едно от най-типичните ястия на Канарската кухня. Това са варени картофи, които обаче имат грапава текстура, защото растат във вулканична почва.

Картофите обикновено се сервират със специален сос - mojo picón, който се приготвя от сладки и люти чушки, чесън, кимион, сол, оцет, зехтин и червен пипер, и е основен продукт в хладилника на всеки канарец. Освен това в Фуертевентура можем да опитаме сирене Майореро, произведено с козе мляко - местен продукт с  произход от 1990 г.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама