Премиерът на Нова Зеландия Джасинда Ардърн се сгоди

15:40, 03 май 19 / Свят 25 1145 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министър-председателят на Нова Зеландия Джасинда Ардърн се сгоди за своя дългогодишен партньор – телевизионният водещ Кларк Гейфорд, предадоха световните информационни агенции.

Двамата са се сгодили по време на великденските празници в Махиа, потвърдиха от прессекретариата на министър-председателя, но повече подробности не се съобщават.

Двойката вече има бебе. Момиченцето се роди през юни 2018 г. и се казва Нийв Те Ароха Ардърн Гейфорд. "Aroha" е маорска дума, която означава "любов". Ардърн и Гейфорд станаха част от историята, когато заведоха тримесечната си дъщеря на събранието на ООН по време на срещата на върха "Нелсън Мандела" през септември.

"Иска ми се да можех да уловя стреснатите погледи на японската делегация в ООН, когато влязоха в залата за срещи по време на смяната на пелените", написа тогава Гейфорд в Туитър.

Партньорът на Ардърн е добре познат в Нова Зеландия с работата си по телевизионно шоу за риболов, а преди това в музикален телевизионен канал за младите хора. През януари Ардърн заяви пред Би Би Си, че въпреки че е феминистка, тя не може да си представи да предложи брака на своя партньор.

Ардърн има репутация на пионер. Миналата година тя стана първият световен лидер на почти 30 години, решил да има дете, докато е на  поста министър-председател и стана най-младият премиер на Нова Зеландия през последните 150 години. 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама