Емил Радев във Видин: Работим за силна България в силен Европейски съюз

16:50, 03 май 19 25 1074 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

ГЕРБ е проевропейска партия, която работи за силна България в силен Европейски съюз, така че да можем да се ползваме от всички привилегии, които ни дава членството и да подобряваме средата за живот на хората. Това заяви при посещението си във Видин кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ Емил Радев. Той присъства на водосвета, с който беше официално открита предизборната кампания на партията във Видинска област. За да се включат в тържествения ритуал, в църквата „Свети Николай Чудотворец“ дойдоха още народният представител и областен координатор на ГЕРБ Владимир Тошев, кметове на общини, общински съветници, членове и симпатизанти на партията.

Водосвет отслужи архимандрит Самуил, който пожела на присъстващите благословението, което приемат чрез ритуала, да бъде за полза в техните взаимоотношения с всички хора. След водосвета Емил Радев поднесе венец в мавзолея на екзарх Антим I.

„Радвам се, че с всеки изминал ден Видин е все по-красив и благоустроен град“, сподели Емил Радев пред журналисти. Той изтъкна, че принос за тази трансформация имат привлечените над 100 млн. лв. по линия на европейските програми.

Всеки  трябва да усети ползите от европейската солидарност и възможността да се съизмерваме с водещите държави в ЕС. Затова предстоящите избори са важни. За мнозина Брюксел е някъде далеч, но именно благодарение на европейската солидарност, на европейските програми, на европейското законодателство ние успяваме да повишим благосъстоянието на гражданите, да обновяваме градската среда, да подобряваме бизнес климата, а оттам и да повишаваме доходите“, заяви Емил Радев.

Нека не допускаме популистките партии, които на практика искат разпадането на Европейския съюз, да надделеят на тези избори”, призова кандидатът за евродепутат.

„През следващия програмен период ще се отпуснат над 300 млн. лв., които да подпомогнат дейността на магистрите, съдебните служители, неправителствените организации, така че да се подобри нивото на правосъдието. Целта е то да стане по-достъпно и по-открито, включително чрез въвеждане на електронно правосъдие“, отбеляза Емил Радев в отговор на въпросите относно програма „Правосъдия”, по която работи като докладчик в ЕП.

Емил Радев определи като успех факта, че Европейската комисия призна за съществуването на двоен стандарт при храните и напитките, за което доскоро се отричаше.

„Горд съм, че направихме една реална крачка и това е чисто български принос – аз и колегата ми от ГЕРБ Андрей Новаков успяхме да извоюваме пилотен проект, който стартира от тази година. С бюджет от 1,3 млн. лв. програмата ще позволи да се правят изследвания, ще подпомага потребителски организации за провеждането на информационни кампании и дори за завеждане на искове при нарушение на правата на потребителите“, обясни Емил Радев.

Андрей Новаков в Оряхово: Европейското съфинансиране остава 85% за слаборазвитите региони

Той припомни, че бяха приети и законодателни промени, предвиждащи сериозни санкции при установени нарушения в размер на 4% от годишния оборот на съответния производител в държавата-членка, а ако този оборот не може да се определи – в размер на два милиона евро.

Кандидатът за евродепутат обаче допълни, че борбата с двойните стандарти трябва да продължи и през следващия мандат: „Ще настояваме за създаване на европейски централен орган, който да следи в цяла Европа качеството на храните и, разбира се, да налага санкции“.

Заедно с Владимир Тошев и членове и симпатизанти на партията по-късно през деня Емил Радев се включи в „зелена“ акция на ГЕРБ – Видин. Засадени бяха 200 рози в Розариума край замъка „Баба Вида”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама