Голяма група нелегални мигранти са заловени край Горна Оряховица

18:20, 03 май 19 25 1609 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Голяма група нелегални мигранти бяха заловени край Горна Оряховица. Всички те са момчета под 18 години. На място са арестувани и каналджиите, които  е трябвало да ги преведат през страната.

26 на брой са нелегалните мигранти от Афганистан, които са открити от полицията в землището на горнооряховското село Янтра. Бежанците, сред които и доста непълнолетни, ходели през нивите и за да ги извадят оттам бил нужен високопроходим камион на гражданска защита.

Емигрантите са докарани в районното в Горна Оряховица, където текат разпити. След бързи действия са арестували и трима мъже, който да предполагаемите каналджии.

Припомняме, че преди дни откраднат български камион с натоварени 59 нелегални мигранти беше засечен по пътя към Солун. По непотвърдена информация от полицията арестуваният шофьор е 60-годишен българин. По документи камионът е превозвал изолационни строителни материали. На полицията прави впечатление, че за подобен товар е прекалено скъпо да се извозва с този тип камион.

През тази година са заловени още стотици бежанци, опитващи се да се придвижат незаконно, натоварени в нечовешки условия и превозвани от т.нар. каналджии.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама