Ева Майдел и Лиляна Павлова присъстваха на откриването на обновения централен градски площад в Костинброд

14:40, 04 май 19 25 1525 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кандидатите за евродепутати от листата на ГЕРБ и СДС Ева Майдел и Лиляна Павлова бяха официални гости на откриването на изцяло обновения централен градски площад в град Костинброд. На събитието присъстваха още областният координатор на ГЕРБ-София област Галя Георгиева, народните представители от ГЕРБ-София област Валентин Милушев и Васил Цветков, министрите на енергетиката Теменужка Петкова и на икономиката Емил Караниколов, зам.-министърът на туризма Любен Кънчев и зам.-областният управител на София област Николай Николов.

Пред събралите се над 2000 жители и гости на община Костинброд, кметът на града Трайко Младенов благодари на целия общински съвет, който единодушно е взел решение да се отделят сериозни средства от бюджета на община Костинброд и да се даде старт на така належащия ремонт на площада. Кметът Младенов благодари и на правителството за финансовата подкрепа, оказана му за този проект.

„Като евродепутат съм посетила над 100 населени места в България и няма по – хубава емоция от това да разговарям с граждани, които са доволни от развитието на града си и искат да останат в него”, заяви пред жителите на Костинброд Ева Майдел. Тя поздрави ръководството на общината за добре свършената работа и видимите резултати. „Ще продължа да работя да е все по – лесно младите да остават и успяват в България”, завърши Майдел.

От своя страна Лиляна Павлова се обърна към жителите и гостите на града с думите: „Костинброд е поредният град, който придобива европейски облик, като този площад е поредното доказателство за това. Убедена съм, че всички вие, както и всички, които занапред ще гостуват в града - ще предпочетат да прекарат свободното си време тук, на този площад”. Лиляна Павлова пожела на кмета Младенов и на цялата общинска управа тук да се срещат много млади семейства и да се чува много детски смях.

Централният градски площад „Иван Вазов” е основно ремонтиран и с нов облик за първи път от десетилетия насам. Стойността на проекта е 1 048 000 лева, като 755 000 лева са отпуснати от правителството, а останалите 293 000 лева са осигурени от бюджета на община Костинброд. Стартът на ремонтно – строителните работи е даден на 1 септември 2018 г. и приключва 7 месеца по – късно с официалното откриване.

Преди тържественото събитие в град Костинброд Ева Майдел и Лиляна Павлова се разходиха из центъра на село Петърч, където бяха посрещнати от общинския ръководител на ГЕРБ-Костинброд и кмет на селото Борислав Борисов. Те имаха възможността да разговарят с местните жители. Четвъртата и седмата в листата на ГЕРБ и СДС посетиха и местната църква, където бе отслужен молебен за здраве.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама