Бойко Борисов посреща папа Франциск (На живо)

10:05, 05 май 19 / Политика 25 1976 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Негово Светейшество Папа Франциск пристигна на апостолическо пътуване в България с папска свита, съставена от 35 души - най-висши представители на Светия престол.

Папа Франциск бе посрещнат на летище София от министър-председателя Бойко Борисов, който му подари златовезана икона, омофор и българско кисело мляко.

Златовезаната икона е на светите братя Кирил и Методий, чието велико дело главата на Римокаторическата църква отбеляза и в специалното си видео обръщение към българския народ в навечерието на посещението му у нас. Лентата, символизираща епископската власт – омофорът, който премиерът Борисов дари на Папа Франциск, впечатлява с украсата си. В краищата му са извезани златни кръстове, а в горната му част – образите на Свети Петър и Свети Павел. И двете икони се отличават с прецизна и фина изработка, както и с вложените златни конци. Те са дело на българско ателие за богослужебни одежди.

Киселото мляко, продуктът, който целият свят свързва с нашата страна, е добре познат на Папа Франциск още от детството му в Аржентина.
Премиерът е подготвил подарък и за държавния секретар на Светия престол - кардинал Пиетро Паролин, който ще получи златовезана икона на Свети Петър и Свети Павел.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама