Вижте как ще изглежда Facebook след новите промени

16:20, 05 май 19 / Любопитно 25 2260 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По време на конференцията си F8 тази седмица Facebook представи цял пакет от промени с кодовото име "FB5", които идват като отговор на всички критики към платформата през последните две години.

Това е петият значим момент на драстични промени за Facebook, който цели да върне доверието на потребителите и да внесе повече смисъл в прекарването им онлайн. 

 

Ето как всеки от нас ще бъде засегнат от новостите, които Зукърбърг обяви по време на F8. 

Дизайн 

Промените в дизайна на уеб версията и мобилното приложение на Facebook са първото нещо, което ще забележим.

Логото в горния ляв ъгъл на уеб страницата на Facebook ще бъде променено и модернизирано, а синият цвят, който преобладава из страниците, ще бъде заменен с предимно бели мотиви. 

Същият стил ще бъде пренесен и в обновените приложения за iOS и Android, като iOS потребителите могат да очаква подобрения и в производителността на мобилното приложение - ерго, боравенето с него ще стане по-бързо и лесно.

Предстои да се появи и тъмен режим за уеб версията на социалната мрежа. 

Фокусът вече няма да е върху фийда

Една от главните идеи на Facebook е да промени начина, по който ползваме нюз фийда си и съдържанието в него. Това ще се случи с изместването на фокуса на потребителите към Facebook групите и взаимодействието с тях.

Идеята е, че малко или много групите ще се превърнат в основния фийд, който ще разглеждаме, като по този начин платформата ще ни доставя максимално релевантна за нас самите информация. 

Така ще можем да се концентрираме върху нещата, които наистина имат значение за нас, вместо да скролваме с часове през постове, които не ни носят никаква стойност.

Предложенията за нови групи ще започнат да се появяват на повече места и ще можем по-лесно да се свързваме с нови и настоящи членове на дадена група.

Целта на тези промени е да превърнат платформата в по-затворено пространство, в което не се чувстваме наблюдавани от всички, и в което комуникираме повече с хора, които споделят интересите ни. 

Facebook обяви промени и в Dating услугата си за запознанства, както и в Marketplace, но, за съжаление, те няма да ни "огреят", тъй като все още не са достъпни на нашите ширини.

 

Накратко - Dating вече ще разполага с подобни на Tinder функции, а на територията на САЩ Marketplace ще се превърне в подобна на eBay платформа, която приема плащания. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама