Ева Майдел и Андрей Новаков присъстваха на света литургия и курбан по повод Гергьовден в Ряхово

13:00, 06 май 19 25 1102 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Кандидатите за евродепутати на листата на ГЕРБ и СДС за изборите за Европейски парламент Ева Майдел и Андрей Новаков присъстваха на света литургия по повод големия християнски празник Гергьовден.

Това стана тази сутрин в храма „Свети Георги“ в село Ряхово /Община Сливо поле/. Отец Станимир води службата, а Ева Майдел и Андрей Новаков запалиха свещ заедно с десетките вярващи, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

„Съхраняването на традициите в Ряхово живи и предаването им на младите е гаранция, че селото ще продължава да расте, да се развива и да става все по-хубаво“, каза Новаков при срещата си с хората в населеното място.

„Всеки път, когато идваме в региона се вижда, че има едно нещо повече, дали ще е една детска площадка, дали ще са десет нови работни места... Това означава, че всеки ден с европейските средства се реализират проекти и животът на хората се подобрява“, добави Новаков.

Сред официалните гости бяха още народният представител от ГЕРБ – Русе Пламен Нунев, колегите му Светлана Ангелова и Андраин Райков, кметът на Община Сливо поле Валентин Атанасов, общински съветници, кметът на Ряхово Георги Атанасов, много местни жители и гости.

Събитието продължи с раздаването на традиционен курбан по повод празника. Местната фолклорна група към Народно читалище „Познай себе си“ изпълни песни, посветени на Свети Георги.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама