Пубертетът днес продължава до 24 години

15:20, 06 май 19 / Любопитно 25 1499 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Австралийски изследователи смятат, че тийнейджъри могат да се наричат всички, които все още не са навършили 24 години. Оказва се, че съвременните млади хора израстват много по-късно, отколкото няколко десетилетия назад, пише letidor.ru, цитиран от "Новите родители". Изследването е публикувано в медицинското списание The Lancet Child and Adolescent Health. Отбелязваме, че в материала става дума за хора, които живеят в развити страни.

Учените изяснили, че юношите и девойките все по-често отлагат създаването на семейство и раждането на деца, като отделят повече време на образованието, като често удължават студенството си.

Въпреки че многото привилегии, които имат възрастните, се получават на 18-годишна възраст, като правило вземането на роли в обществото на големите и приемането на отговорности се случват след това“, пише директорът на центъра за детско здраве към Кралската детска болница в Мелбърн проф. Сюзан Сойер.

От 1973 г. средната възраст за встъпване в брак се е увеличила с осем години, изясняват изследователите. Да, и самата сватба се предпочита все по-рядко, отколкото съвместното съжителство.

Тийнейджърското поведение се проявява и в това, че младите хора, дори и след навършване на 18 години, често са в положение на полузависимост от родителите си – преди всичко финансова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама