Папа Франциск заминава на историческо посещение в Северна Македония

07:15, 07 май 19 / Свят 25 1097 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над 15 000 души от всички части на страната, високопоставени представители, вярващи и чуждестранни гости от съседни страни се очаква да се стекат по улиците на Скопие, за да присъстват на историческото посещение на папа Франциск в Северна Македония.

Северна Македония ще стане 42-рата страна, посетена от Светия отец. А Франциск - първият папа, стъпил на нейна земя.

Преди това българският премиер Бойко Борисов ще изпрати папа Франциск на летище София рано сутринта, когато приключва апостолическото пътуване на Светия отец в България, съобщиха от правителствената пресслужба.

Папа Франциск посети бежанския лагер във „Враждебна” в София

Очаква се в Скопие Светият отец в посланието си към местните да заяви, че една от основните причини да отиде в страната е Майка Тереза - албанката, родена в Скопие, която самият той канонизира за светица през 2016 година.

В Северна Македония се прилагат строги мерки за сигурност и ограничения на трафика. На хората, които пътуват, се препоръчва да използват обществения транспорт, който ще е безплатен, а на жителите, идващи от други градове - да използват влак до Скопие, който също ще е безплатен.

Папа Франциск в Раковски: Нашият закон е любовта!

Заради посещението на папата денят е обявен за неработен в столицата на Северна Македония, като основните и средни училища също ще бъдат затворени, отбелязва БТА.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама