Ученици откриха стрелба в училище в Денвър

07:05, 08 май 19 / Свят 25 1043 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Един убит и седем ранени в училище в Денвър. Нападателите са двама ученици, които открили огън в училище за наука, технологии, инженерство и математика, преди да бъдат арестувани. Някои от ранените при стрелбата са в тежко състояние.

Инцидентът станал малко пред 14:00 часа местно време, като от училището се обадили в полицията, за да съобщят за "много изстрели". Когато първите полицаи се отзовали на сигнала, те все още се чували.

Властите обявиха, че засега не знаят дали заподозрените са ученици в училището, което се посещава от 1 850 деца от всички възрастови групи. Първоначално полицаите казаха, че издирват трима души, но след това обявиха, че не търсят други, освен двамата заподозрени, предаде БГНЕС.

Три болници в района са приели общо 8 пациенти след стрелбата в училището.

Учебното заведение се намира на около 11 километра от гимназията Колумбайн, където преди 20 години беше извършено едно от най-известните масови убийства на ученици в САЩ.

Преди 3 седмици полицията в окръг Дъглас разпореди затваряне на училища, след като въоръжен тийнейджър заплаши с нападение, вдъхновен от убийствата в Колумбайн.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама