Десет звезди, които говорят откровено за депресията

20:00, 08 май 19 / Любопитно 25 1504 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Най-лошата страна на депресията е самотата. Понякога депресираният човек има чувството, че е единственият, който е в това състояние и няма нищо и никой, който може да го измъкне от него. Решението е да се осмели да говори за проблема си. Както го правят звездите. Ето какво казват те за трудните си периоди.

„За мен депресията не е тъга. Не е като да имаш лош ден и да се нуждаеш от прегръдка. Даде ми крайно чувство на изолация и самота. Изтощението беше толкова всепоглъщащо, че напълно разруши душевните ми устои. Чувствах се безполезна, сякаш нямах какво да предложа, сякаш бях пълен провал. След като потърсих помощ, разбрах, че тези мисли са били най-грешният път“. Това са думите на Кристен Бел, когато решава да помогне на други в борбата им с депресията и да разкрие собствената си битка с нея.

„Депресията изяжда увереността ви, губите себе си и забравяте, че сте перфектни, каквито сте“. Така се чувства Елън ДеДженърис през 90-те, когато разкрива, че е лесбийка и преживява конфликти с медиите.

Кара Делевин заявява, че превръщането ѝ в известен модел не е премахнало депресията ѝ с магическа пръчица. „Много от приятелите ми биха се чудили как мога да се чувствам така при положение, че съм такава късметлийка. Знам, че съм най- голямата късметлийка в света, разбирам всички тези неща и ми се иска да можех да ги оценя. Но в мен има нещо тъмно, което не мога да преодолея“, споделя тя.

„Не харесвах себе си изобщо. Така бях настроила съзнанието си. Не знаех как да обичам себе си. Не знаех какво е да обичаш някого другиго“, казва актрисата Ан Хатауей, която е страдала от депресия като тийнейджър.

Прочетете още изповеди тук!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама