Облаците се завръщат в четвъртък

07:10, 09 май 19 25 852 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В четвъртък от запад облачността отново ще се увеличава, отначало висока и средна, но до вечерта ще се вплътни и на места в западната половина от страната ще превали дъжд. Вятърът ще се обърне от юг-югозапад, ще е слаб, в източните райони - до умерен. Дневните температури слабо ще се повишат, максималните ще са между 17 и 22 градуса.

По Черноморието ще има разкъсана, предимно висока и средна облачност. Ще духа слаб до умерен юг-югоизточен вятър. Максималните температури ще са в интервала 15-19 градуса. Температурата на морската вода е 11-14 градуса. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала. Привечер ще се усилва.

Над планините ще има значителна облачност. Ще има превалявания от дъжд, а над 1800 м - от сняг, в масивите от западната половина на страната. Вятърът ще се обърне от югозапад и ще е до умерен. Температурите ще се повишат; максималната на височина 1200 метра ще бъде около 10 градуса, на 2000 метра - около 4 градуса.

В петък превалявания ще има главно в източната половина от страната, където са възможни локални интензивни валежи, придружени с гръмотевици. Вятърът ще се обърне от северозапад, ще се повишат сутрешните температури.

В събота ще има повече слънчеви часове, ще се затопли. Краткотрайни превалявания са възможни в крайните източни райони и в планините.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама