Адвокатът на пострадалото семейството: Искаме да знаем на кого се е обаждал Местан след катастрофата

08:50, 09 май 19 25 1593 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Отправили сме искане към прокуратурата да изясни дали и на кого се е обаждал Лютви Местан непосредствено след катастрофата, в която загина детето на нашия клиент. Това заяви по bTV адвокат Николай Димитров.

''До няколко дни трябва да му бъде прецизирано обвинението срещу Лютви Местан, защото има и други пострадали при катастрофата, освен детето'', каза Диимтров.

''Излизайки от път без предимство, спрял или не на знака ''стоп'', той не се е уверил, че по пътя с предимство пристига кола. Той не е изпълнил своето задължение и не е спрял на знака стоп.

Дори и да е спрял той не е следвало да продължи маневрата, тъй като негово задължение е едва когато се убеди, че няма други участници в движението, тогава той да излезе. Сблъсъкът е настъпил на пътя с предимство'', обясни още адвокат Димитров.

По думите му скоростта на движение на двете коли ще я определи експертизата по делото, но за своите клиенти той посочи, че са се движили със скорост 90 км в час.

Местан за катастрофата: Няма да поема чужд грях или вина

"Имаме притеснение, че той е искал по телефона да дойде определен патрул и са били отклонявани патрули, докато дойде удобният. Той твърди, че е бил в шок дълго време след катастрофата, но искаме и информация дали по неговия телефон са водени разговори през това време, за което твърди, че бил в шок", каза Димитров.

Димитров допълни, че само експертизата може да покаже дали пътниците в колата на неговия клиент са имали колани, дали загиналото бебе е било обезопасено с детско столче и т.н.

"Всики твърдения в това отношение трябва да се оставят за съдебната зала, защото клиентът ми е бил в шок и не си спомня всичко, затова само експертизата може да покаже как точно стоят нещата", каза адвокатът. ''Колата на моите клиенти се е движела с 90 км в час'', твърди още той

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама