Румен Порожанов не чувства вина за нарушенията със средства от еврофондове

11:30, 09 май 19 / Политика 25 1346 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Министърът на земеделието Румен Порожанов заяви пред медиите, че не чувства вина за случая с нарушенията със средства от еврофондове. В момента той е на разпит в Спецпрокуратурата заради обвиненията срещу Миню Стайков и още седем души от миналата седмица, заради такива нарушения.

Спецпрокуратурата разпитва Румен Порожанов по делото ''Миню Стайков''

"Контрол се осъществява по абсолютно всички процедури, които са във Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ)", каза Порожанов, цитиран от БТА.

По думите му всяко едно одобрение минава по йерархията на десетки контролни лица и ако има служители, които са допуснали нарушения трябва да понесат някаква отговорност. Според него контролните органи в Фонда не са бутафория.

Осем души са обвинени за злоупотреби с еврофондове

Той отбеляза, че процесите на одобряване на проекти и отпускане на средства се контролират по всички акредитирани процедури.

Министър Порожанов коментира още, че проблеми винаги е имало в рамките на една или друга мярка, но в конкретните случаи за Миню Стайков и къщите за гости, става дума за поведение на бенефициенти извън работата на фонда, след одобрението на проекта.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама