В петък на места ще превали, температурите - до 22 градуса

07:15, 10 май 19 25 835 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В петък все още на много места в страната ще има превалявания, главно в Източна България - и гръмотевици, но от запад ще започне разкъсване и намаление на облачността. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще бъде до умерен. Максималните температури ще бъдат между 17 и 22 градуса, в София - около 17 градуса.

Над Черноморието преди обяд ще бъде предимно облачно, но в следобедните часове, главно по южното крайбрежие, ще се разкъса. Ще има превалявания, възможни са и гръмотевици. Ще духа до умерен юг-югозападен вятър, който през деня ще отслабне и ще се ориентира от северозапад. Максимални температури на въздуха: 15-19 градуса. Температурата на морската вода е 13-14 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините също ще има превалявания от дъжд, над 2000-2100 метра - от сняг. На отделни места ще прегърми. По-значителни намаления на облачността ще има по-късно през деня. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 11 градуса, на 2000 метра - около 4 градуса.

В събота ще има повече слънчеви часове, ще се затопли. Краткотрайни превалявания ще има в следобедните часове в крайните източни райони и планините.

В неделя вятърът ще се обърне от изток-югоизток. Облачността ще се увеличи и вплътни и след обяд на места в западните райони ще превали. Дневните температури ще се повишат още малко.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама