Андрю Лойд Уебър е най-богатият британски музикант

15:20, 09 май 19 / Любопитно 25 1261 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бродуейският титан Андрю Лойд Уебър изпревари легендата на „Бийтълс“ Пол Макартни, превръщайки се в най-богатия британски музикант с приблизително богатство от 820 милиона паунда (1 милиард долара, 953 милиона евро).

71-годишният Лойд Уебър пише партитурите за мюзикълите "Котки", "Фантомът на операта" и "Евита" и е описан от "Ню Йорк Таймс" като "най-успешния композитор в историята", съобщи АФП, цитирана от БГНЕС.

Състоянието на Макартни и американската му съпруга Нанси Шевел е намаляло с около 70 милиона паунда до 750 милиона паунда, а ирландската група „U2“ е на трето място с обща стойност от 583 милиона паунда.

Певецът и авторът на песни Елтън Джон, който е обект на нов холивудски биографичен филм "Rocketman", е на четвърто място с 320 милиона паунда, докато иконата на „Ролинг Стоунс“ Миг Джагър и Кийт Ричардс заемат четвъртото и петото място.

Съвременната звезда Ед Шийран, която в момента запълва стадионите по целия свят, е най-бързо удвоилият богатството си през последната година до 160 милион паунда, изпреварвайки соул певицата Адел.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама