Нинова: Какво европейско вижда ГЕРБ в даването на Летище София на турска фирма?

14:28, 10 май 19 / Политика 25 1807 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Какво европейско вижда ГЕРБ в даването на Летище София на концесия на Турция? Къде е европейската политика в това?". Този въпрос отправи към управляващите лидерът на БСП Корнелия Нинова след подписването на споразумение за подкрепа с Конфедерация на обществени организации от сигурността и отбраната, съобщиха от БСП.

Тя подчерта, че там членуват 30 организации, хора, които са отдали целия си живот, усилия и труд на каузата - независимост и суверенитет на България. Нинова обясни, че БСП от 3 години се бори срещу отдаването на концесия на Летище София - внесла е промяна в закона за включване на летището в забранителния списък, сигнализирала е Главната прокуратура, Европейската комисия и многократно е представяла публично въпроса.

"Заявихме предварително, че прогнозираме, че българското летище ще бъде дадено на концесия на турска фирма. Времето доказа нашата правота", заяви тя и допълни, че при отварянето на офертите вчера, на първо място е било предложението на френско-турския консорциум. Лидерът на левицата бе категорична, че Летище София е обект на националната сигурност и такива обекти, които касаят стратегически въпроси на държавността и на сигурността не трябва да се отдават на концесия и трябва да са под контрола на държавата.

По думите й твърдението, че държавата е лош стопанин не отговаря на истината - кандидатите, които са дали оферти са държавни фирми. "В последните години приходите на летището се увеличават с 20% и стигат до 168 млн. лв. Печалбата се увеличава с 10% и е почти 13 млн. лв. годишно. Расте и броят на пътниците. Защо трябва да се дава на концесия?", попита тя.

Нинова подчерта, че ГЕРБ раздава всичко държавно, което носи приходи и може да служи за благото на народа. Тя наблегна, че има ясна алтернатива - когато БСП дойде на власт, обекти от стратегическо значение за България ще се управляват от държавата, няма да се приватизират и да се дават на концесия, както е в половин Европа. "С подкрепата на тези хора от КООСО, с голяма експертиза, сме още по-сигурни, че политиката ни е на прав път", заяви Нинова.

Корнелия Нинова подчерта, че БСП и КООСО са обединени от общи идеи за бъдещето на Европа, за отбранителните способности на Европа, но и общи идеи за развитието на България, не само в областта на отбраната и сигурността, но и за развитието на държавата оттук нататък. "Гледаме на Европейските избори като на общи усилия- нашите представители в ЕП да представят достойно националния интерес и с тяхната експертиза и подкрепа да работят в ЕП за общата европейска отбрана и по въпросите на сигурността. Гледаме на тези избори и като на възможност да се промени политическата ситуация в България, да се свали правителството на Борисов, ОП и ДПС, след което да се върви към въстановяването на страната", каза още Нинова.

полк. о. р. Иван Иванов: Безусловно даваме нашата подкрепа на БСП

"Безусловно даваме нашата подкрепа на БСП за предстоящите евроизбори". Това заяви председателят на КООСО полк. о. р. Иван Иванов. "Вярваме, че БСП ще спечели тези избори и това е първа рачка към голямата промяна.

В срещата от страна на левицата взеха участие Атанас Зафиров - член на ИБ на НС на БСП и Николай Цонков - народен представител от ПГ на "БСП за България".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама