Телефонни измамници събирали пари за дарение от името на общински служител

11:50, 11 май 19 25 1594 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Трима мъже, участвали при извършването на телефонни измами са разкрити от служители на сектор „Измами“ в Главната дирекция „Национална полиция“ и Седмо РУ-СДВР в София. Всички задържани са криминално проявени и е установена ролята на всеки един от тях в схемата. Единият от тях, който е на 37 г., е фактическият извършител (въртач). А другите двама - 19-годишен младеж, с множество регистрации за кражби, наркотици и обсебване, както и друг мъж на 32 г. са били изпратени да вземат парите.

Телефонната измама е извършена по схемата „събиране на дарение от името на общински служител“. Извършителят се представил за служител на Столична община и поискал пари под предлог дарение за предоставяне на социална услуга - транспортиране на възрастни хора в неравностойно положение от Варна до София и настаняването им в социални домове в София.

19-годишният и 32-годишният са установени непосредствено след вземане на паричната сума от пострадалия, а третият - фактическият извършител - малко по-късно в същия ден.

По случая е образувано досъдебно производство. При проведените действия по разследването у тримата е намерена и иззета паричната сума, мобилни телефони, SIM-карти, включително и ползваната за осъществяване на измамата и други вещи. Фактическият извършител и 19-годишното „муле“ са привлечени като обвиняеми по досъдебното производство и са задържани за срок до 72 часа. Работата продължава под надзора на прокуратурата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама