Ангел Джамбазки: Турция направи поредна провокация чрез посланика си в България

15:45, 11 май 19 / Политика 25 1230 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Турция направи поредна провокация чрез посланика си в България! Това е недопустима намеса и агресия срещу Конституцията на Република България! Това написа в профила си във "Фейсбук" водачът на листата на ВМРО - БНД Ангел Джамбазки по повод изказването на турския посланик в България, че разчита на българските власти за по-ефективно изучаване на турски език в училище.

"И това е само ден, след като Ердоган заяви отново претенции за членство на Турция в ЕС. И даже си позволи да каже, че ЕС има повече нужда от Турция, отколкото Турция от ЕС. Да искаш задължително изучаване на турски език в суверенна страна с официален език български, и то в деня на българските просветители – Светите братя Кирил и Методий, е висша форма на наглост и политически цинизъм", пише Джамбазки.

Той подчертава още: "Ние Патриотите от ВМРО няма да допуснем това и ще настояваме българското външно министерство да вземе категорично отношение по казуса. Турция не веднъж си позволява да размахва пръст и дава ни наставления как да се случват нещата в страната ни, но и не веднъж ние показахме, че не сме послушните васали на Анкара.

След решителните действия на властта по инициатива на Патриотите за пресичане на турското духовно влияние у нас, както и за признаването на турско малцинство, Турция днес явно се опитва да провокира икономическите си опити за инвазия. Като водач на листата на Патриотите от ВМРО, категорично се противопоставям на поредната провокация и заявявам, че всеки честен български гражданин, който обича Отечеството си може да бъде спокоен, че докато ние сме в управлението, изучаването на турския език и щенията за всякакви други сърдечни и мисловни граници, бленувани от страна на Ердоган, няма да бъдат прекрачвани".

"Призовавам също така да се спре политическото лицемерие и напомням на БСП, че българският народ е мъдър и помни целувката между Местан и Станишев на „Лъвов мост“. Не си правете гаргара с интелекта на хората.

Още нещо – призовавам всички кандидати за български представители в ЕП, да декларират пред българските избиратели, че няма да подкрепят членството на Турция в ЕС и техните партии официално ще се противопоставят на искането за задължително изучаване на официален турски език в училищата. Това е честната, спрямо сънародниците ни позиция. Защото Ние от ВМРО браним България вече 126 години!", допълва още той.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама