Борисов: Ще ремонтираме пътя Русе - Бяла, правим и ударно АМ "Хемус"

18:10, 11 май 19 / Политика 25 449 Topnovini
1

Открихме голям завод в Кърджали за автомобилни гуми, метални тръби и уплътнения за цялата автомобилна промишленост на Германия и заводът на "Тесла" и "БМВ". Този завод е пети подред. Ще открием и шести във Враца. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Русе на откриването на разширение на завода за производство на автомобилни части в града.

"В днешно време трудно се взима решение за инвестиции по света. А в България отваряме по два завода на ден", обърна се Борисов към германските инвеститори.

"В мечтите на БСП такъв тип завод се нарича индустриализация. Но само в мечтите им, ние го правим реално", разкри министър-председателят на откриването на разширение на завод в Русе за производство на автомобилни части и сглобяване. 

"Автомобилният завод в България прави по-добри резултати от завода в Германия. На месец се изкарват по 7 милиона части, на 2 милиона части има само по една рекламация. Благодаря лично и на работниците, заради тяхната добра работа се привличат все повече инвеститори. Неслучайно германската автомобилна индустрия започва да се ориентира към България. На практика детайлите за всички модели се произвеждат у нас", коментира Борисов.

"Ще ремонтираме пътя Русе- Бяла, правим и ударно АМ "Хемус". Каквото съм обещал, ще го изпълня", категоричен бе премиерът.

"С Румънското правителство разговаряхме широко за мост към държавата им. Те не искат втори мост, защото от тяхна страна трябва да вложат повече средства за инфраструктура. От българска страна всичко е направено. От към Русе трябва да има мост, градът е жизненоважен", разкри Борисов.

"Всичко се подготвя. Скоро ще дадем старт, тъй като проектът е изключителен важен", каза още премиерът за интерконектора с Гърция.

"На инвеститорите сме обещали завършването на АМ "Хемус"", завърши Бойко Борисов.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани