Новата седмица започва с разкъсана облачност

07:15, 13 май 19 25 867 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Над страната ще има разкъсана облачност, значителна в следобедните часове над Западна и Централна България. Там на места ще превали дъжд, в югозападните райони - придружен с гръмотевици. Вятърът ще е предимно умерен, от изток-югоизток. Минималните температури ще са между 8 и 13 градуса, максималните - между 19 и 24 градуса; по Черноморието - по-ниски.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха: 15-18 градуса. Температурата на морската вода е 13-15 градуса, вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините облачността ще е значителна и на места ще превали, в югозападните райони - с гръмотевици. Ще духа умерен до силен юг-югоизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра - около 12 градуса, на 2000 метра - около 6 градуса.

През следващите дни въздушната маса над страната ще бъде неустойчива. Сутрин ще има и слънчеви часове, но около и след обяд в много райони ще се развива значителна купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има валежи, на места, главно в Западна България, временно интензивни и с гръмотевици.

Във вторник ще продължи да духа умерен, в Източна България - временно силен, вятър от изток-югоизток. Дневните температури ще се понижат още малко. В сряда в Западна България вятърът ще отслабне, в Източна ще бъде от южната четвърт, умерен. Температурите слабо ще се повишат.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама