Застреляните в Трапоклово мъж и жена остават в критично състояние

07:50, 13 май 19 25 1675 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Остава критично състоянието на мъжа и жената, застреляни с пушка вчера в сливенското село Трапоклово. Те са настанени в сливенската болница, а лекарите продължават да се борят за живота им.

Мъж се самоуби, след като стреля по жена си и съседа си

Стрелецът е приятел на жената, а двамата доскоро живеели на семейни начала, разказват съседи. Мъжът се самоубил малко след деянието. Полицията все още изяснява причините, довели до кървавата драма като най-вероятният мотив е ревност.

Според близки на Радостина наскоро тя се е изнесла от дома, в който живеела с Петър и се прибрала в родното си село. Подала е и сигнал в полицията, че е заплашвана, но дни по-късно оттеглила жалбата си.

В областната дирекция на МВР не са постъпвали сигнали за някакъв проблем между лицата, пък обясни старши комисар Димитър Величков, шеф на областната дирекция на МВР в Сливен, пред bTV.

На 6 май тя е позвънила на тел. 112 около 20 ч. и обяснила, че мъжът й я търси в Стралджа, където отишла да живее при близки, и изразила притеснения. След подадения сигнал е изпратен екип, но той не е установил лицето, каза Величков.

Преди няколко дни жената го е напуснала и отишла при близките си в Стралджа, потвърди шефът на областната дирекция. Категоричен бе, че няма връзка между двете прострелвания - на жената и на съседа в селото.

Съселяните описват Петър като много добър и спокоен човек, а простреляният от него Любен - като конфликтен. Категорично не е ревност, казват от МВР.

Добродушен, работлив. Вдовец, преди 2 г. заживял с новата си съпруга, описват местните Петър. В селото не се е чуло да са влошили отношенията си. Комшии сме, не е имало нищо, каза и кметът. Няма никакво рационално обяснение, недоумява местният управник.

Пушката е законно ловно оръжие на самоубилия се мъж. Нямал никакви нарушения като ловец, оръжието му дори наскоро е проверявано и е съхранявано съгласно всички норми, обясни комисар Величков. В последните години не е излизал да ловува.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама