Борисов: Ясно е кой ще замести Порожанов

11:55, 14 май 19 / Политика 25 1384 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Проверявам много неща, а това, което ускори подаването на оставка, след като ясно се разпоредих за отстраняване на човек в програмата, се оказа, че днес той още е на работа. Така премиерът Бойко Борисов обясни подадената днес от земеделския министър Румен Порожанов оставка, която той прие. Става дума за обещание на Порожанов да освободи от длъжност зам.-директорката на ДФ "Земеделие" Иванка Мизова, което обаче не е спазено.
 
Няма да бъдат допуснати комромиси, заяви още Борисов. Причина за уволнението на Мизова стана фактът, че личният й мобилен номер е посочен в обява за една от къщите за гости, строени с евросредства.
 
"Ако някой иска да си пази своя човек, то аз съм разпоредил където има нарушители, да си отговарят пред закона. Още утре ще извършим смяната, ясно е кой ще го замести, ще уведомим коалиционните партньори, а и самия човек", добави премиерът, който присъства на демонстрация и раздаване на нова техника за служителите на МВР.
"Такива къщи за гости има във всички европейски държави, много нужни за туризъм извън големите курорти, и всеки, който е злоупотребил, ще му се вземат парите и ще му се търси отговорност. А и е добра превенция за който иска да нарушава в бъдеще", заяви премиерът, и подхвърли: "Желаещи за министри все още има, не се притеснявайте!"
 
Министър-председателят изчака нови въпроси от репортерите, но тъй като не последваха, се подсмихна: "Много семпло днеска - човек като бяга, го гоните, като стои - не"

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама