Водещите кандидати за председател на ЕК застават лице в лице

09:10, 15 май 19 / Свят 25 1336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

На 15 май (от 22.00 часа българско време) в пленарната зала на Европейския парламент в Брюксел ще се състои "Дебат с кандидатите за поста на председател на Комисията".

Това ще бъде единственият дебат, който ще събере на едно място водещите кандидати, които се съревновават за поста на следващия председател на Европейската комисия.

Основните теми, които ще бъдат дискутирани, са обединени в три основни модула: „Моята Европа: каква е ползата за мен?", „Околна среда" и „Нашите ценности и светът".

Водещите претенденти за поста председател на ЕК са: Нико Куе – представител на Европейска левицa, кандидатът на Европейската зелена партия Ска Келер, Ян Захрадил от Алианс на европейските консерватори и реформисти в Европа, Маргрете Вестегер – представител на Алианса на либералите и демократите за Европa, Манфред Вебер от Европейска народна партия и кандидатът от Партията на европейските социалисти Франс Тимерманс.

Своеобразни „домакини“ на дебата ще бъдат трима журналисти, определени от Европейския съюз за радио и телевизия. Емили Тран Нгуен (France Televisions) и Маркус Прайс (ARD Germany) ще водят дебата на сцената в залата на Европейския парламент, а Анастина Хейкила (YLE Finland) ще допълва дискусията с мненията, споделени в социалните медии.

Дебатът ще се състои пред публика и бъде предаван на 23 езика, включително онлайн на жестомимичен език.

За втори път Евровизия излъчва дебат на кандидатите за председател на ЕК. Първото публично представяне на позициите на претендентите за най-високия пост в Европейската комисия бе през 2014 година, когато беше въведена системата на водешите кандидати (Spitzenkandidaten) и когато за председател беше избран Жан-Клод Юнкер.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама