Красимир Балъков е новият селекционер на националния отбор по футбол

15:34, 14 май 19 / Спорт 25 1481 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Красимир Балъков е новият селекционер на националния отбор по футбол. Това стана ясно днес (14 май) след заседание на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз.

Той беше представен на пресконференция след редовното заседание.

Балъков наследява на поста Петър Хубчев, който подаде оставка в края на април.

Договорът на Балъков влиза в действие от 1 юни и ще продължи до ноември 2021-ва година, когато завършват квалификациите за Световното първенство през 2022-ра година. 

"Преди два-три месеца, когато вие завъртяхте моето име в публичното пространство като селекционер на националния отбор, това не стоеше на дневен ред за мен, предполагам не е стояло на дневен ред и за БФС. Затова футболът е велика игра и има много неизвестни и виждате, че днес съм тук. Искам да ви поздравя за оракулските способности, които показахте. От друга страна искам да поздравя и да благодаря на президента на ръководството на БФС, за голямото доверие, което ми гласуват. Наясно съм с малкото време, което имам за тези квалификации и с голямата отговорност, която се възлага на мен. Това е едно голямо предизвикателство, няма нещо по-голямо от това да бъдеш селекционер на националния отбор. Мога да ви обещая, че заедно с моя екип ще стъпим здраво на една основа, поставена от Петър Хубчев, за да надградим и да дадем всичко по нашите сили за класиране на България на Европейското първенство. Ако това не се случи, защото не сме магьосници, разбира се, идват други квалификации", бяха първите думи на Балъков.

До сега новият национален селекционер води "Етър" Велико Търново. Преди това той беше начело на швейцарските "Грасхопърс" и "Санкт Гален". Води "Черноморец" Бургас в периода 2008-2010 г., след това "Хайдук" Сплит. Последваха периоди в германския "Кайзерслаутерн", а след това в "Литекс".

Той обяви и своя щаб. Станислав Генчев и Йончо Арсов-младши. Треньор на вратарите ще бъде Калоян Чакъров. За първи път националният тим ще има статистик анализатор. Неговото име е Иван Славов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама