„Тръмп Тауър“ е най-малко желаната луксозна сграда в Ню Йорк

12:20, 15 май 19 / Любопитно 25 1277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

36-годишната „Тръмп Тауър“ не издържа проверката на времето и е обявена за една от "най-малко желаните" луксозни сгради в Манхатън, чийто жители биха предпочели да продават апартаментите си на загуба вместо да продължат да ги обитават.

Има ли това нещо общо с името? Очевидно има много общо, според информация на „Блумбърг“, цитирана от БГНЕС.

Сградата, определена от „People Magazine“ като "несъизмеримо пищна" и гореща точка за забогателите от петрол араби и паралии европейци, като Ротшилд, се бори да задържи собствениците на имоти през последните години, въпреки че се намира в гъсто населен район на Манхатън в Ню Йорк.

Степента на заетост на кулата е спаднала от 99% на 83% само за седем години, което е два пъти по-високо от средния спад за Манхатън.

През годините „Тръмп Тауър“ е била предпочитано място от звезди от ранга на Джони Карсън, Стивън Спилбърг, Лиза Мари Пресли и дори Майкъл Джексън, но днес имотът се възприема преди всичко като мястото, където екипът на Тръмп се е срещнал с руската адвокатка Наталия Веселницкая по време на президентската кампания през 2016 г.

"Никой не иска в тази сграда", казва Майкъл Склар, бивш собственик на апартамент. „Името на сградата се превърна в проблем“, добави той.

Няколко апартамента са продадени с повече от 20% загуба. Освен това през последните години на практика сградата не е ремонтирана.

Въпреки това, екипът на кампанията за 2020 г. наскоро е попълнил част от свободното пространство, като е похарчил близо 900 000 долара за наеми на помещения в „Тръмп Тауър“ през последните две години, според документи на Федералната избирателна комисия.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама