Facebook затяга стрийминга си в борба срещу насилието

10:50, 15 май 19 / Свят 25 1205 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Facebook обяви, че затяга достъпа до лайв стрийминга си (свалянето на видеа), за да предотврати разпространението на графични видеа, както се случи с клането в Крайстчърч.

"Хората, които са нарушили определени правила, включително такива срещу "опасни организации и физически лица", ще бъдат ограничени от използването на функцията за стрийминг", каза вицепрезидентът по управление на продуктите Гай Розен, пише БГНЕС.

"След ужасяващите терористични нападения в Нова Зеландия, ние преразглеждаме какво повече можем да направим, за да ограничим използването на нашите услуги за причиняване на вреда или разпространяване на омраза", каза Розен в изявление.

Политиката ще бъде приложена към по-широк кръг нарушения. Сред престъпленията на тези, които ще бъдат ограничавани, са споделяне на връзка с изявление от терористична група без контекст.

"Ние планираме да разширим тези ограничения в други области през следващите седмици, като се започне с предотвратяване на същите тези хора да създават реклами във Facebook", каза Розен.

Той добави, че са необходими технически иновации, за да се отиде отвъд "пропагандната медийна манипулация", наблюдавана след клането на джамията в Нова Зеландия, като например потребителите, които искат да променят видеоклипове да бъдат възпрепятствани от филтри.

"Едно от предизвикателствата, с които се сблъскахме в дните след атаката, беше разпространението на много различни варианти на видеото на нападението", каза Розен.

Facebook обяви, че е вложил 7,5 милиона долара в изследователски партньорства с три американски университета, за да подобри технологията за изображения и видео анализи.

"Надяваме се, че това също ще ни помогне да се борим по-ефективно с организирани „лоши актьори“, които се опитват да надхитрирят системите ни, както видяхме след нападението в Крайстчърч", каза Розен.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама