Папа Франциск повози деца мигранти със своя автомобил

16:00, 15 май 19 / Свят 25 1358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Папа Франциск предложи разходка със своя автомобил на осем деца на мигранти, пристигнали наскоро в Италия от размирна Либия, предаде БТА.

Светият отец и децата обиколиха площад "Свети Петър" във Ватикана в откритата бяла кола преди седмичната аудиенция на папата.

След аудиенцията децата подариха на главата на Римокатолическата църква огромен транспарант във формата на червено сърце с техните подписи и надпис "Благодаря, папа Франциск".

Говорителят на Светия престол Алесандро Джизоти съобщи в Twitter, че децата от Сирия, Нигерия и Конго са настанени в католически приют край Рим и за тях се грижи частна благотворителна организация. Някои от децата са пристигнали в Италия със самолет в края на миналия месец през "хуманитарен коридор", одобрен от вътрешното министерство. Други от тях са стигнали до страната преди няколко месеца по море, добави говорителят. 

Папа Франциск силно огорчен от напрежението в Рим около общинско жилище за ромско семейство от Босна

Папа Франциск, който е син на италиански имигранти в Аржентина, проповядва за солидарност към мигрантите и бежанците, макар че понякога говори за разумни ограничения в имиграцията, отбелязва ДПА. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама