Румен Петков: Срамувам се от много наши сънародници и голямата лъжа ''Белене''

08:40, 16 май 19 / Политика 25 2507 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

За мен Европа е Европа на пропуснатите възможности за България”, каза председателят на „Коалиция за България” Румен Петков пред Нова телевизия.

Запитан кой е любимият му действащ политик в момента, Петков заяви, че за щастие, може да посочи много хора.

„И Георги Първанов, и Ивайло Калфин и проф. Гайдарски. Имаме и велики хора извън София – кметът на Попово – Людмил Веселинов, един голям плевенчанин – Андрей Романов. Това са хора, които са от голяма значимост за България и си струва да можем да им казваме „благодаря, че сте живели така честно и достойно”, посочи още той.

Като най-голям негов порок, Петков посочи това, че понякога е рязък с най-близките си хора. „По принцип не повишавам тон, но това е и слабост, и порок и може би сега е моментът да им се извиня”, каза той.

Запитан къде е почивал през последната си отпуска, Румен Петков отговори: „В последните години почивам на Северното Черноморие с една семейна компания, с която почиваме заедно повече от 20 години”.

„Гордея се с нашата култура и с нашата история. Казвам го не от куртоазия. Гордея се с нашия спорт, с българския дух, който за съжаление в последните години, като че ли не е това, което искаме да бъде”, посочи още той.

Попитан от какво се срамува, Петков посочи: „Срамувам се от много наши сънародници, от голямата лъжа ”Белене”, в която аз участвах лично, защото излъгахме 800 000 души да подкрепят този проект. Това е една от причините да се разделя с някои хора”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама