Петима министри на парламентарен контрол

08:00, 17 май 19 / Политика 25 372 Topnovini
1

Петима министри ще участват в парламентарния контрол.

Пръв на трибуната ще се качи силовият министър Младен Маринов, към когото има само един въпрос от народен представител и той е свързан с телефонните измами.

Петя Аврамова, министър на регионалното развитие, ще отговаря на въпросите на депутатите веднага след това. Към нея има общо пет въпроса, всички свързани със строителството на пътища в страната, пише БГНЕС.

Трети на парламентарната трибуна ще се качи социалният министър Бисер Петков. Той ще отговаря на въпрос относно възможностите за социално включване на възрастните хора над 60 години. Петков ще даде отговор и на въпрос относно спорния проект на Национална стратегия за детето 2019-2030 г., породил вълна от недоволство в обществото.

Росен Желязков, министър на транспорта, ще отговаря на питане относно съоръжението Летище Пловдив.

Към енергийния министър Теменужка Петкова има само един въпрос и той е свързан със статуса на проекти на Електроенергийния системен оператор.

Поради ползване на отпуск по болест, в заседанието за парламентарен контрол няма да участват министърът на спорта Красен Кралев, а поради отсъствие от страната екоминистърът Нено Димов.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани