Ботьо Ботев за случая в Костенец: Полицията е поставена под натиск, който пречи

08:40, 17 май 19 25 1589 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Ситуацията е тежка, неприятна и ангажира изключително много общественото мнение. Да се коментират нещата сега е малко трудно, защото това, което съществува като информация, не е ясно дали е най-обективната", заяви относно убийството в Костенец топ криминалистът Ботьо Ботев пред БНТ.

Главният секретар на МВР: В Костенец тече безпрецедентна по размери акция

"Това не е първият случай, който се появява в обществото като криминален случай. Тази дейност по принцип се подценява от гледна точка на това, че се знаят нещата, подхожда е спокойно", заяви той.

Осми ден без следа от заподозрения за двете убийствота в Костенец

"Знам, че се полагат всички усилия, но този първоначален момент, в който са ангажирани много хора, в който е необходимо да се направи перфектна организация. Tова, което прави впечатление е, че твърде много се дават насоки за работата", коментира Ботев.

"Този човек познава цялата планина. Може ли в един такъв кратък момент да се проверява всичко, което постъпи като информация? Моето мнение е, че се залага на явните действия, а онази дейност, касаеща оперативната оценка, има сериозни пропуски. Застраховам се, че боравя с информацията, която излиза в общественото пространство. Относно тази къща, където е живял втория убит - роднина, който представлява интерес, според мен е подходено несериозно", категоричен е криманалистът.

"Когато се прави оценка или анализ, могат да се направят изолирани изводи. Доказателства се откриват по-късно. Нима хората, които работят, не желаят бързо да се случат нещата? Желаят. Въпросът е как ще се подходи, какъв е правилният път. Действащите на терена хора, които се занимават с тази история, са поставени под натиск, който пречи", добави още той.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама