С какво да се храним, за да намалим риска от рак на гърдата

11:00, 17 май 19 25 1965 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ограничаването на мазнините и консумацията на повече плодове, зеленчуци и пълнозърнести продукти могат да намалят риска от смърт за жените с рак на гърдата, предаде Асошиейтед прес, позовавайки се на резултатите от мащабно дългогодишно проучване.

Изследването е обхванало близо 49 000 жени, наблюдавани в продължение на 20 години. Експертите отчитат, че резултатите от него са по-надеждни в сравнение с редица други проучвания, които се опитват да стигнат до заключения въз основа на наблюдения върху хранителните навици на участниците.

В началото на въпросното изследване жените са си набавяли една трета от дневните калории от мазнини. След една година участничките от едната група са ограничили приема на мазнини до 24%, а след осем години - до 30%. Останалите са продължили да спазват обичайните си хранителни навици.

Специалистите от Института за биомедицински изследвания в Лос Анджелис са установили, че две десетилетия по-късно рискът от смърт за жените, развили рак на гърдата, е с 21% по-нисък в сравнение с останалите.

Промените в начина на хранене обаче не са оказали влияние върху риска от развитие на злокачественото заболяване.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама