България е експулсирала 15 терористи през 2018 г.

11:50, 17 май 19 25 1409 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

През 2018 г. България е експулсирала 15 чужди граждани, за които е имало доказателства, че са били съпричастни към терористична дейност, предаде БГНЕС.

Със заповед на председателя на ДАНС са наложени принудителни административни мерки „отнемане право на пребиваване”, „експулсиране” и „забрана за влизане в Република България” на 15 чужди граждани, а в информационния масив на нежеланите чужденци в Република България са включени 3 лица.

Въпреки това през 2018 г. не е получавана информация за подготовка или осъществяване на терористична дейност в България, както и за подготвяно нападение срещу български граждани, и за изграждане на терористични структури на наша територия, сочи годишният доклад за работата на ДАНС за 2018 г.

Според доклада основна заплаха за страната остава международният тероризъм, като през 2018 г. рискът продължава да е свързан основно с действията на „Ислямска държава“ и асоцииращите се с нейната идеология лица, дори и те да нямат конкретни връзки с терористичните организации. 

От агенцията отбелязват, че в последната година все по-често се включват призиви за използване на токсини и патогени при терористичните атаки.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама