Ивелина Василева: В Европа ще работя за една по-здравословна и чиста околна среда

18:15, 17 май 19 / ИЗБОРИ 2019 Сподели в: 25 362 Topnovini Автор: Topnovini
1

Моето желание да се кандидатирам за евродепутат е свързано с моята експертиза по отношение на темите за опазването на околната среда и по този начин да бъде изразен и българският глас. Това заяви по bTV кандидатът за евродепутат от листата на ГЕРБ Ивелина Василева.

,,Смятам, че това е тема, която вълнува всички, защото всички искаме да живеем в една по-здравословна и чиста околна среда. Разбира се, имам и своите лични ангажименти, свързани с политиките за чист въздух и чисти води. Черно море е европейско море и в тази връзка бих предложила да бъде изработена Черноморска страгетия за развитието на този регион, който разполага с огромен потенциал'', посочи Василева.

,,Поемам два конкретни ангажимента - да работя за приемане на предложението за зона свободна от пластмаси, тъй като трябва да се опитаме да ограничим този вид замърсяване, което попада в рибите и оттам в човешкото тяло. И другият ми ангажимент е за създаване на модерна европейска лаборатория у нас, където да се изследва и анализира пластмасата и нейните отражения върху човека'', обясни още тя.

,,Досега това, което се чуваше, бе гласът за консервиране на природата, т.е. едва ли не забрана за икономическа дейност. Всъщност по-важното е да има правила, които да се съблюдават, а не да изпадаме в крайности. Трябва да имаме ясното съзнание, че развитието и икономиката могат да продължат заедно, което би могло да бъде възможност за създаване на работни места. Така че в общи линии моята кауза в Европа е природозащитна'', коментира Василева.

Относно идеята за изграждане на модерен завод за изгоряне на отпадъци в центъра на София кандидатът за евродепутат посочи, че проектът не е спрян от ЕК, както твърдят от БСП, и допълни още, че всички процедури са проведени и се случват със съгласието на ЕК.

На въпрос, свързан с въглищните централи, Ивелина Василева изрази мнението, че тези централи трябва да продължат да функционират, но да бъдат оборудвани със съвременни технологии, за да се ограничи замърсяването на околната среда.

Сподели в:

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани