Банкя се превърща в столица на алтернативната култура

09:50, 18 май 19 25 1478 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Банкя ще се превърне в столица на алтернативната култура днес и утре, съобщиха от район "Банкя" на Столичната община.

Поводът е първият по рода си фестивал на уличните артисти, организиран след 2012 година. Над трийсет атрактивни млади актьори ще се представят пред жителите и посетителите на града с музика, театър, циркови изкуства и пантомима. Те ще привличат вниманието в централната част на Банкя - парк "Ротонда", Централен парк "Кестените" и Пешеходна зона. Артистите са специално подбрани и са сред най-добрите в България.

Една от атракциите е тръгването на артистите към Банкя тази сутрин, в 9.00 ч., от Централната гара в София със специална Ретро железница, която ще бъде посрещната на гара "Банкя". Всеки желаещ може да си закупи билет и да се повози символично назад във времето с актьорите. Фестивалната програма в двата дни започва в 11.00 ч. с изпълнения на открито. Днес, в 17.00 ч., ще гостува Импровизационен театър "ХаХаХа", а утре, в същия час, е състезателният концерт с всички артисти.
Фестивалът има и благотворителна кауза - събраните средства ще бъдат дарени за поставянето на кът за шах с три маси и места за сядане в Централния парк.

Генерален спонсор на събитието е Младежкият съвет на американския посланик в България. Фестивалът се организира с подкрепата на актьора и депутат Евгени Будинов и под егидата на кмета на район "Банкя" Рангел Марков. Събитието е част от специалната програма на Банкя по повод 50-годишния й юбилей като град и част от Календара на културните събития на Столичната община. Партньори на Фестивала са БДЖ, "Железопътна инфраструктура" и Министерството на образованието и науката.

 
  •  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама