Явор Колев разкри коя е най-новата хакерска измама

09:40, 19 май 19 25 1645 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Американец уби цялото си семейство след скандал, че е изпратил 200 хиляди долара на българка.

Грант Амато откраднал парите от близките му. Тя работила в сайт с порно камери. Наскоро прокуратурата предостави на Нова телевизия записи от полицейски разпити и други документи, които разкриват цялата истина около жестоката семейна драма.

„Аз говорих с това момиче онлайн. Малко е срамно. Тя е модел в сайт с камери и живее  в България”, разказа той. От документите стана ясно, че това момиче се казва Силвия и работи в порно сайт, където модели пред камери изпълняват желанията на тези, които плащат.

Пред разследващите Грант Амато разказал, че родителите му научили за кражбата и му и го изпратили в клиника за секс и онлайн зависимости, а след това му забранили да общува с българката. В писмо до приятели от сайта с порно камерите той пише, че не може да функционира нормално без нея. Въпреки забраната Амато продължил да общува тайно с българката. Това предизвикал скандал с баща му, който според прокуратурата завършил с тройното убийство. Пред следователите Амато отказал да признае, че е виновен.

По Нова телевизия темата с пристрастяването към порно сайтове коментираха и началникът на сектор „Компютърни престъпления” в МВР Явор Колев и експертът от офиса на СЗО България - доц. д-р Михаил Околийски.

„От юни миналата година компулсивното сексуално разстройство е заболяване. Когато един човек повече от 6 месеца не може да овладее импулсите си да посещава подобни сайтове, тогава това се превръща в проблем”, заяви доц. д-р Михаил Околийски.

Явор Колев поясни, че с навлизането на технологиите подобен тип престъпления се увеличават. „Всеки от нас има достъп до интернет. Престъпниците използват социалните мрежи и новите технологии, за да извършат престъпления. Сексуалните престъпления в интернет бележат огромен ръст. Млади жени търсят контакти с мъже, след което ги принуждават да извършват сексуални действия пред камера и с тези записи ги изнудват”, каза още той.

Явор Колев разкри коя е най-новата кибер измама. „Хората получават писма, в които пише, че компютърът им е станал обект на хакерска атака и са ги записвали, докато гледат порно. За да не бъде качен в интернет материалът, потребителят трябва да плати пари”, каза той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама