Борисов: Готви се "Костинброд" 2

08:24, 20 май 19 / Политика 25 505 Topnovini
1

„Оставките са нещо много нормално, те са пречистване. Никой не се е родил
премиер, министър или депутат. По-ненормално е да не си дават оставките, когато има проблем". 
Това каза премиерът Бойко Борисов пред bTV, където гостува заедно с евродепутата и кандидат на ГЕРБ на евроизборите Мария Габриел.

"При нас стандартът е дали си зам.-председател, дали си зам.-министър, подаваш оставка и излизаш. На другите партии не им ли изкарахте същото, но при нас се дават оставки. Нашият има една къща за гости, а отсреща госпожата има 3. А той даде и оставка, и гаранцията си плати", коментира Борисов. 

„Аз съм подавал оставка, когато е било нужно. Най-доброто място за живеене е Австрия и виждате там какво се случва“, каза още той.

Премиерът припомни за „лъжата Костинброд” и предрече "Костинброд 2".

"В Костинброд помните ли какво направиха, изведнъж експлозия, автобуси с долни дъна. Те нямат друг шанс. Най-лесно е да намериш избрани истини и да си ги съчетаеш. В учебника на КГБ пише следното: „Най-добрият начин да унищожиш един човек е да подбереш избрани истини за него и след това да ги съчетаеш в някаква комбинация. Тръгва информацията, ГЕРБ загуби 6% от „Костинброд“ и накрая се оказа, че няма фалшиви бюлетини, нито автобуси с двойни дъна. Това очакваме и четвъртък-петък се готвим за реакция", каза още премиерът.

Те виждат, че като аргументи няма какво да направят. Разчитаха, че със злоба и жлъч ще разклатят партията. Уплашиха се, защото направеното от ГЕРБ няма алтернатива. На този фон е нашата листа с компетентни и знаещи хора - на базата на какво да ни победят?”, попита Борисов.

"Ние имаме подготвена листа и затова опитват по друг начин. На дебата на водачите на листи се показва, че Мария Неделчева (Габриел) в пъти превъзхожда. Направеното от ГЕРБ няма алтернатива", каза още той.

По думите на Мария Габриел злоупотреби има навсякъде, но важното е държавата да не ги замазва и да поеме отговорност.

"Това ни отличава от другите и бихме искали да видим това и в другите представители на политическите сили”, допълни Мария Габриел.

„В последния доклад на Европейската сметна палата, във връзка с докладваните опити за измами, България стои много добре пред страни като Холандия, Франция, Германия и Австрия. Когато вземем предвид злоупотребите спрямо общия брой получени евросредства отново сме в златната среда и изпреварваме държави като Италия, Франция и Унгария”, поясни Мария Габриел.

„Силата на ГЕРБ са местните структури, връзка с хората и грижа за всяко населено място. Именно с това те привлякоха вниманието ми”, каза още тя.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Най-нови Най-четени Най-коментирани