Венеция ще налага глоби на проститутки и пияни туристи

15:30, 20 май 19 / Свят 25 299 Topnovini
1

Градският съвет на Венеция одобри правила за решаването на проблема с проституцията в града. Глоби ще бъдат налагани освен на проститутките, и на хора, които пият алкохол извън заведенията през нощните часове, както и на туристи, които се гмуркат в каналите или ходят разголени из града, съобщи Reuters.

Според новите правила, проститутките ще бъдат глобявани с до 500 евро за „злоупотреба с общественото пространство” и заради затрудняване на трафика, докато преговарят с клиенти. В случаите на непристойно поведение от страна на туристи може да се стигне и до изгонване от града.

Италианският град е посещаван от около 25 млн. туристи всяка година, като 14 млн. от тях  пристигат на еднодневно посещение и препълват алеите на града.

„Туристът във Венеция трябва да се отнася с уважение и да е наясно, че в случай на лошо поведение ще бъде изгонен от града”, каза кметът Луиджи Бруняро.

Населението на Венеция е намаляло от около 175 хил. души след Втората световна война до 50 хил. днес. Жителите се оплакват, че градът им е претъпкан с туристи, а в същото време те са тези,които плащат данъци. Градският съвет гласува през февруари такса от 3 евро за еднодневни посещения, които ще се използват за поддръжката на града. От началото на 2002 г. таксата ще се увеличи и ще бъде между 6 и 10 евро в зависимост от туристическия сезон.

 

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.

Анкета

Трябва ли работещите да плащат сами първия ден от болничния си?

Всички анкети

Моля, изберете един от посочените отговори

Резултати 131 гласа

Гласуването за дадена анкета е възможно веднъж на всеки 24 часа.