Агенция по вписванията: Няма липсващи данни в Имотния регистър

19:15, 20 май 19 / Политика 25 1471 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Няма липсваща информация в Имотен регистър относно сделки, в това число и сключвани от главния прокурор Сотир Цацаров, съобщиха от Агенцията по вписванията.

Цацаров: Декларирал съм всичките си имоти, нямам какво да крия

През 2007 г. е функционирала старата система на Имотния регистър, като в нея не е имало изискване да сеотразяват всички връзки между страните и имота.

"Действащата информационна система дава публичност и противопоставимост на данните, вписани в Имотния регистър. При различните начини на търсене на справки са дадени множество критерии, например, по физическо/юридическо лице, по двойно-входящ номер, по имот и прочие. В зависимост от избора на критерии, справката дава различна част от наличните данни. Именно на това се дължи заблудата, че в разпространените в медиите справки липсват данни." заявяват от Агенцията по вписванията.

"Заявяваме, че първичният документ е нотариалният акт, който е виден и е един и същ при всеки начин на търсене. Подчертаваме, че след като чрез справка може да бъде извлечена дадена информация, то тя съществува в базата данни на регистъра", казват още. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама