Корнелия Нинова: Борисов управлява чрез всяване на страх

09:10, 21 май 19 / Политика 25 1290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Лидерът на левицата Корнелия Нинова отрече, че БСП подготвя афера тип „Костинброд 2”. В понеделник премиерът Бойко Борисов изрази именно такова съмнение в ефира на bTV.

Борисов: Готви се "Костинброд" 2

„Г-н Борисов управлява чрез всяване на страх. В този случай си търси оправдание за загуба, която им предстои”, допълни Нинова.

В сутрешния блок на bTV гост беше и водачът на евролистата на БСП Елена Йончева. Тя заяви, че Борисов е прав като отрича собственост на къща в Барселона.

„Тя не се води нито на него, нито на Борислава Йовчева. Ние искаме да бъде разследвана сметката на фирма „EMA BGS SL”. Това е фирма, регистрирана на мястото на къщата и чийто управител в началото е била Борислава Йовчева. Искаме да бъде разследван пътят на парите – тези 1,7 млн. евро, които са постъпили в тази сметка. Тези средства са постъпили от офшорна фирма, кипърска – собственост на безработен кипърец”, каза Йончева.

По думите й, представители на фирмата са Иван Създов, управител на тенис кортовете в Банкя и Радослав Иванов, братовчед на Бойко Борисов.

„Ние не се интересуваме от личния живот на Бойко Борисов. Искаме от главния прокурор да провери тази офшорна сметка и какви пари са постъпили от Иван Създов. Също така, искаме  да се поиска цялата информация от прокуратурата в Каталуня за тази сметка. С тази офшорна фирма е свързана друга офшорна фирма, чиито управители са ефективно осъдени за пране на пари и укриване на собственост”, допълни Йончева.

Водачът на листата на БСП каза още, че ще предоставят на прокуратурата всички документи, с които разполагат.

„Радослав Иванов наследява целия бизнес на Борисов, включително и фирмата „Ипон”. Ние внасяме сигнал да бъдат разследвани тези имоти. Искаме да попитаме Радослав Иванов дали не е поставеното лице на Борисов за правене на бизнес”, посочи още Йончева.

Водачът на евролистата на социалистите заяви, че ѝ липсва журналистическата професия. „Аз знаех срещу какво се изправям, затова влязох в политиката. Не съм предполагала, че ударите срещу мен ще бъдат толкова безскрупулни и жестоки. Мафията удря жестоко. Прокуратурата трябва да разбере коя е мафията”, заяви Йончева.

Елена Йончева коментира, че живее под наем и се издържа само от заплатата си. Тя допълни, че има наследствени имоти от нейния дядо.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама