ГЕРБ срещу БСП - какво показва социологията на залите?

12:46, 21 май 19 25 2056 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Последната седмица се очертава като най-наситената с активности от началото на кампанията за евроизборите. Освен пред телевизионния екран, основните политически сили и анализаторите измерват как се движат и по места, при срещите си с избиратели.

Вчера Видин бе арена на истинска политическа битка, след като в един и същи ден двете основни партии организираха събития в града.

“Видин с мощна подкрепа за БСП и Сергей Станишев” - така се нарича албумът със снимки, който лидерът на ПЕС е споделил в личния си профил. От внимателно подбраните кадри се вижда, че празните места в залата са малко и повечето от тях са “покрити” с балони.

Запознати твърдят, че този приом Столетницата използва и в други събития от кампанията си.

Кадри от местна кабелна телевизия обаче показват, че всъщност празните места в залата са доста повече.

„Г-н Станишев, очакваме от Вас да защитавате нашите интереси в Европейския парламент. Трябва да останете там, за да върнете Северозапада на мястото, което му се полага”, заявили са присъстващи по време на срещата, става ясно от думите на самия Станишев.

“В цяла България върви процес на западане и обезлюдяване с концентрация на населението само в няколко големи центрове”, твърди още в поста си лидерът на ПЕС. Видно от кадрите обаче - обезлюдяването личи предимно при събитията на партията, която го е издигнала.

В същия ден, в същия град и управляващите от ГЕРБ правят акцентно събитие, този път - в по-голяма зала, при по-голяма запълняемост на местата.

“Няма как Франс Тимерманс от ПЕС да дойде в България, защото той е нежелан от БСП. Знаем и каква беше драмата с мястото на Станишев в тяхната листа. Нашите кандидати за евродепутати бяха избрани от структурите ни в цялата страна и получиха силната подкрепа на кандидата на ЕНП за председател на ЕК Манфред Вебер” това е заявил Цветан Цветанов пред над 1000 души във Видин по време на срещата, на която е присъствала и бившият министър и настоящ кандидат за евродепутат Лиляна Павлова.

“Споделих, че е редно да попитаме Сергей Станишев, който по същото време бе в друга зала във Видин - защо при тяхното управление ни спират еврофондовете, защо правителството на ГЕРБ завари два пилона в река Дунав и един почти провален проект за Дунав мост 2?”, отбелязва още Цветанов в профила си.

Макар Видин да е един от най-сложните региони във всяка предизборна кампания, вчерашният ден показа  значително по-голям интерес към събитието на управляващите, отколкото към срещата със Станишев. Дали причината е в разногласията между лидера на ПЕС и Корнелия Нинова или поради друга причина - предстои да видим в неделя.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама